Pseudonimy, informacje o rozmowie i usuwanie czatów
Zmień sposób wyświetlania nazw, odszukaj wiadomość i poznaj skutki usuwania różnych rozmów.
Na tej stronie
Dwa rodzaje pseudonimu#
W ustawieniach czatu „Pseudonimy i rozmowa” znajduje się „Twój pseudonim widoczny dla zespołu”. Zapisana nazwa jest widoczna innym. Puste pole przywraca pełne imię i nazwisko.
W rozmowie prywatnej możesz również nadać własny prywatny pseudonim drugiej osobie. Widzisz go tylko Ty; nie zmienia nazwy tej osoby dla pozostałych użytkowników. To nie jest edycja jej kartoteki ani roli.
Zmień i zapisz nazwy#
- Otwórz Czat i właściwą rozmowę.
- Wybierz „Ustawienia czatu”.
- Wpisz swój pseudonim lub pozostaw pole puste dla pełnego nazwiska.
- W prywatnej rozmowie opcjonalnie ustaw prywatny pseudonim drugiej osoby.
- Wybierz „Zapisz” i sprawdź rezultat. Zmiany działają również w aplikacji mobilnej.
Wyszukiwanie i pliki#
W „Informacje o czacie” wybierz „Szukaj”. Wpisz co najmniej dwa znaki, a następnie wybierz wynik, aby przejść do wiadomości. W sekcji multimediów zobaczysz wcześniejsze zdjęcia, materiały i pliki. Dłuższą historię można uzupełnić przez „Załaduj starsze multimedia”.
Co dzieje się po usunięciu#
- „Usuń konwersację” dla prywatnej rozmowy ukrywa ją u osoby wykonującej działanie. Nie kasuje historii dla drugiego uczestnika.
- „Usuń grupę” usuwa grupę dla wszystkich. Wymaga uprawnienia wynikającego z roli lub bycia twórcą grupy.
- „Usuń kanał oddziałowy” usuwa kanał wraz z historią dla wszystkich i jest dostępne kadrze zarządzającej.
- Kanału całej firmy nie można usunąć przez ten mechanizm.
Przed potwierdzeniem#
Porównaj nazwę rozmowy i typ kanału. Usunięcie grupy lub kanału oddziałowego nie jest odpowiednikiem schowania prywatnej rozmowy. Jeśli chcesz jedynie odnaleźć plik lub zmienić podpis użytkownika, nie korzystaj z przycisku usuwania.
Czy ta instrukcja była pomocna?
Sprawdzono: 3 listopada 2026 · Instrukcja ClockIt